Boer Zoekt Vrouw Internationaal is zondag voor de eerste keer dit seizoen over de grens van 4 miljoen kijkers gekomen. De NPO 1-show van Yvon Jaspers werd daarmee het best bekeken programma van de zondag.

De zondag blijft een succesvolle avond voor de publieke zender. De rest van de top vijf werd ook gevuld door NPO 1-programma's, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Floortje Dessing profiteert van de van kijkers die blijven hangen na het boerendatingprogramma. Naar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld keken 2,5 miljoen mensen.

Het Achtuurjournaal (3 miljoen), Studio Sport Eredivisie (2,9 miljoen) en het wereldkampioenschap 10 kilometer schaatsen bij de heren (1,6 miljoen) vullen de top vijf aan.

Het televisiedebat in Carré tussen acht lijsttrekkers op RTL 4 wist 1,6 miljoen kijkers te boeien. Ook naar Zondag met Lubach keken, ondanks veel concurrentie op andere zenders, nog 1,1 miljoen mensen.

Boer Zoekt Vrouw

De gekozen boeren van het negende seizoen wonen in het buitenland en gaan op zoek naar een vrouw. De boeren dit jaar zijn Herman (Frankrijk), Olke (Verenigde Staten), Marc (Zambia), Riks (Canada) en David (Roemenië). Naar de kick-off van het programma vorig jaar augustus, waarin de boeren werden voorgesteld, keken 3,1 miljoen mensen.

Met 4 miljoen kijkers heeft Boer Zoekt Vrouw overigens nog niet het record in handen. In 2011 behaalde één aflevering het record van 5,4 miljoen kijkers.