Wie is de Mol? trok zaterdagavond 2.631.000 kijkers en werd daarmee het best bekeken programma van de zaterdag. Het is bovendien een record in deze laatste fase van het populaire programma.

De negende aflevering, de opmaat naar de finale, was volgens een woordvoerder van AVROTROS de meest bekeken voorlaatste aflevering ooit in de Wie is de Mol?-geschiedenis.

Het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? begon dit jaar op zaterdag 7 januari. Die aflevering noteerde ook al recordcijfers. Ruim 2,9 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering. Het was daarmee de best bekeken seizoensstart ooit.

In de op een-na-laatste aflevering van het seizoen was te zien wie de drie finalisten zijn. Jochem van Gelder, Sanne Wallis de Vries en Thomas Cammaert zijn de laatste drie overgebleven kandidaten van het spelprogramma. Aan het begin van aflevering negen viel wetenschapsjournalist Diederik Jekel af.

Vorig jaar keken 1.967.000 kijkers naar de voorlaatste aflevering van het zestiende seizoen. De best bekeken een-na-laatste aflevering tot nu toe was in 2014 toen 2.527.000 kijkers zagen hoe Susan Visser en Sofie van den Enk samen de finale haalden.