Volgens Arnold Schwarzenegger vertelt de Amerikaanse president Donald Trump niet de waarheid over het vertrek van de acteur bij het televisieprogramma The Apprentice. 

Trump twitterde zaterdagochtend dat Schwarzenegger zou zijn ontslagen wegens tegenvallende kijkcijfers. "Triest einde van een geweldige show", schrijft de president die zelf veertien seizoenen presentator was van het programma. 

"Je zou een nieuwe grappenschrijver en factchecker moeten overwegen", twittert de in Oostenrijk geboren Schwarzenegger aan de president. 

Vrijdag werd bekend dat Schwarzenegger stopt als presentator van het programma, waarin kandidaten strijden om de titel beste ondernemer. "Ik heb van elke seconde genoten. Iedereen, van de beroemdheden tot de crew en de marketingafdeling, verdient een dikke tien. Ik zou het geweldig vinden om nog eens met ze te werken in een show die niet zo beladen is", zegt hij over het programma. 

Trump had al eerder een sneer utigedeeld aan zijn opvolger over de lage kijkcijfers. Schwarzenegger, die voor de Republikeinen governeur van de Amerikaanse staat Californië was, reageerde daarop met het voorstel een dagje van beroep te ruilen.