De keuze van SBS om bekende Nederlanders te koppelen aan lijsttrekkers voor het programma Stem van Nederland is volgens Rob Geus een slimme zet. De presentator denkt dat het programma beter begrepen kan worden door de kijkers.

"De vragen die we stellen zijn anders dan die journalisten zouden voorleggen", vertelt de 45-jarige presentator aan Shownieuws. "De kijker zou die vragen ook hebben. Dat is de kracht van het programma."

Geus interviewt voor het programma VVD-leider Mark Rutte en PVV-lijsttrekker Geert Wilders. De presentator heeft geprobeerd kritische vragen te stellen aan beide politici. "Ik liet voorafgaand een filmpje zien over de ouderenzorg in Nederland. Ik denk dat dat beter werkt dan gewoon een vraag stellen."

"Het gesprek met Wilders was mede daarom erg interessant. Hij schrok van het filmpje. Je zag emotie bij hem", vervolgt hij. "Ik vind dat hij goede antwoorden heeft gegeven."

Andere omgang

Geus merkt ook dat de lijsttrekkers anders met hem omgaan dan met journalisten.

"Mark vroeg gelijk aan het begin: is het goed dat ik je Rob noem? Ik mocht hem vervolgens Mark noemen. Dat is eigenlijk wel makkelijker voor het gesprek."