Peter van der Vorst wordt de opvolger van Winston Gerschtanowitz bij RTL Boulevard.

Dat bevestigt een woordvoerder van RTL4 aan De Telegraaf. De presentator vult daarmee het presentatieteam aan dat nu bestaat uit Beau van Erven Dorens, Ruben Nicolai en Luuk Ikink.

Van der Vorst (45) is al sinds het begin van RTL Boulevard te zien bij het showbizzprogramma. Hij trad daar op als royalty- en later ook entertainmentdeskundige.

In gesprek met het AD laat Van der Vorst weten dat zijn nieuwe carrièrestap als gevolg heeft dat hij niet meer kan invallen bij RTL Late Night. In de zomer van 2016 verving de presentator Humberto Tan.

Vakantie

"Best jammer, want dat vond ik een van de leukste dingen om te doen. Nu 'nee' zeggen was wel even slikken. Maar ik wil nu eens meer dan vijf dagen op vakantie met mijn gezin.''

Mede door deze klussen was Van der Vorst iets minder vaak in RTL Boulevard te zien. "Het afgelopen jaar is mijn band met het programma iets losser geworden. Ik moest door alle drukte vaak 'nee' zeggen als ik werd gevraagd voor bepaalde onderwerpen."

De presentator vindt het entertainmentprogramma dankzij zijn nieuwe setting "beter en relevanter" dan voorheen. "Het begon wat chaotisch, maar ik vind het nu echt een goed geoliede machine. Het programma leunde voorheen veel op Albert Verlinde."

Hoog tempo

"De formule is aangepast waardoor het minder afhankelijk is van wie er zit. Ik wil de mensen op de bank er nog wat meer bij betrekken. Door het hoge tempo worden die soms een beetje vergeten.''

De presentator is verder bekend van programma's als Van der Vorst zoekt Sterren en Gepest!. 10 februari vertrok Gerschtanowitz bij RTL Boulevard. De presentator is overgestapt naar SBS6.