Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

GeenStijl verwijdert video Patricia Paay op last van advocaat

De website GeenStijl heeft de link naar de seksvideo van Patricia Paay op last van haar advocaat verwijderd.
Door NU.nl

Paay heeft via haar advocaat de site gesommeerd om de tweet met de beelden te verwijderen. 

Als de site de tweet met de beelden niet zou verwijderen, dan zou er donderdagavond om 18.00 uur een kort geding volgen.

Advocaat Johan Langelaar zegt tegen NU.nl dat het kort geding gepland stond, ''om zo nodig het één en ander in rechte af te dwingen."

'Zelf googelen'

GeenStijl heeft de link naar de video verwijderd, maar meldt nog wel dat de seksvideo van Paay is opgedoken. Wie de video wil zien, moet volgens de site 'zelf maar googelen'.

Patricia Paay deed maandag 6 februari aangifte bij de politie. Aan De Telegraaf vertelde ze dat iemand zonder haar toestemming seksueel getinte foto's en filmpjes heeft verspreid. 

"Ik heb nooit iemand toestemming gegeven die soort beelden te maken, laat staan te verspreiden", aldus Paay in de krant. "Het is zeer strafbaar wat hier gebeurt en daarom heb ik in overleg met mijn advocaat besloten officieel aangifte te doen."

Paay denkt te weten wie er achter het verspreiden van de filmpjes zit. "Er is iemand die me al tijden zwart probeert te maken en me probeert te chanteren. Ik zal niet zeggen wie dit is, maar deze informatie wel delen met de politie."


Lees meer over:
Patricia Paay

Aanbevolen artikelen