Voormalig presentatrice Letty Kosterman is overleden. Zondag overleed ze op 81-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in Bilthoven, liet een woordvoerder namens de familie weten.

De in Utrecht geboren Aletta Kosterman maakte haar televisiedebuut bij de AVRO, met het programma Nieuwe Oogst in 1960. In 1962 ging ze bij de VARA voor de radio werken, waar ze bekend werd met programma's als Dit is uw leven, Voor wie niet kijken wil en Z.O..

In 1982 begon Kloosterman bij Vroege Vogels, waar ze de overleden Wim Hoogendoorn opvolgde. Tussen 1985 en 1993 presenteerde ze elke zondagochtend het programma met Ivo de Wijs. Samen schreven zij de poëziebundel Vroege Vogels Verzen. In 1991 verheen haar verhalenbundel Ver van Huis.

Kinderliedjes

Kosterman presenteerde verder VARA-televisieprogramma's als Opmaat, Lichtkrant en ze deed jarenlang samen met Wim Bosboom het consumentenprogramma Koning Klant. Verder werkte ze eind jaren tachtig mee aan Kinderen voor Kinderen (VARA) waar ze samen met componist Jules de Corte de liedjes Mijn boom, Miepie en Goochelaar schreef.

Bij haar afscheid op 58-jarige leeftijd in 1993 noemde De Wijs haar "het boegbeeld en geluid van de VARA."