Winston Gerschtanowitz is binnenkort voor het laatst te zien als presentator van RTL Boulevard. Als het aan hem ligt, is zijn opvolger een man. "Het is vooral een gevoel hoor, dat het programma beter gedijt met een mannelijke presentator."

Gevraagd door het AD of hij iemand als Miljuschka Witzenhausen, die als expert werkt voor het programma, RTL Boulevard zou kunnen zien presenteren, antwoordt de presentator dat hij denkt dat het een man moet zijn die hem opvolgt als hij vertrekt naar SBS.

"Dat heeft zich de afgelopen jaren ook ontwikkeld", aldus Gerschtanowitz die benadrukt geen idee te hebben wie straks zijn plek overneemt.

"Hij moet wel de snelheid van het programma aankunnen. Ik denk dat veel mensen onderschatten hoe snel en veel er geschakeld wordt. Ik noem geen namen, maar er waren invalpresentatoren die het om die reden voor geen goud meer willen doen. Je zag de paniek in hun ogen."

Volgens de 40-jarige presentator, die bijna tien jaar het programma heeft gemaakt, maakt het eigenlijk niet heel erg uit wie de presentatie overneemt. "Wie het ook wordt, Boulevard is zo'n instituut; wie ze ook kiezen, het draait toch wel."