Christiaan Reusink, de hoofdredacteur van Voetbal International, denkt dat het tijdschrift op termijn een maandblad moet worden om het te laten voortbestaan.

Dat zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het weekblad is eindig. Dat gaat binnen enkele jaren gebeuren."

"Ik zie VI in de toekomst als een voetbalclub met voor ieder wat wils. Topsport, breedtesport, amateurs, vrouwenvoetbal. Waar je trainingen kan downloaden. Ik broed op een seizoenkaart. En dan gaat het niet meer over het weekblad, maar over VI. Dat mag nooit verloren gaan."

Specials

Met VI Pro werd er een online verdienmodel ingezet. Reusink heeft het streven om meer specials te lanceren. "Ik geloof honderd procent in digitale abonnementen voor onderscheidende verhalen. Als je dan meer specials maakt en je hebt nog steeds een weekblad, dan gaat dat een keer pijn doen. De redactie loopt nu al op zijn tandvlees. Op het moment dat de redactie het niet meer aankan of de lezers zijn toe aan een maandblad, stappen we over."

De printoplage liep in vijf jaar terug van 155.000 naar 94.000 exemplaren. In 2016 leed het tijdschrift, dat onderdeel is van WPG Uitgevers BV, een verlies van 1,5 miljoen euro. Ook ging Voetbal International reorganiseren en vielen er ontslagen.

"De oplage staat al geruime tijd onder druk en ook de algemene toekomstverwachting rondom print werkt niet in ons voordeel", legde uitgever Robert van den Ham destijds uit. "Het is bedrijfseconomisch niet meer verantwoord om VI met 72 mensen te bemensen."