De Duitse komiek en televisiepresentator Jan Böhmermann heeft een platform opgericht waarop landen hun eigen versie van het populaire Trump-filmpje uit de show Zondag met Lubach kunnen uploaden.

In de video van Lubach is te zien hoe Nederland zich voorstelt aan de Donald Trump en daar zijn nu parodieën op gemaakt.

Op de site van Böhmermann staan inmiddels filmpjes waarin behalve Nederland en Duitsland ook België, Zwitserland en Denemarken zichzelf introduceren.

"Ik zag vorige week iets op internet dat mij als Duitser heel kwaad maakte", aldus de komiek. "Een kleine Nederlandse talkshow, die duidelijk het programmaconcept van ons heeft gestolen, publiceerde een video voor Donald Trump. De video ging viral en werd door 74 miljoen mensen bekeken. Het is nu genoeg, Nederland, stop! Wij willen nummer twee zijn!"

Nadat Böhmermann de Duitse variant op het Lubach-filmpje had vertoond, gaf hij toe dat het "wel een beetje slap was" om het idee van Zondag met Lubach te kopiëren. "Maar alle goede latenightshows over de hele wereld doen dit nu. We zijn met elkaar verenigd. Ieder land wil nu op de tweede plaats komen", zegt hij. Böhmermann bedacht daarom om alle filmpjes te verzamelen op een gezamenlijke website: Every Second Counts, waarop in grote letters staat: Who wants to be second? Elf landen hebben zich aangesloten en er volgen meer, aldus Böhmermann. 

Lubach en zijn team waren op de hoogte van het idee van Böhmermann. Hij wil echter nog geen commentaar geven. "Alles wat wij erover kunnen en willen zeggen doen we eventueel komende zondag in onze eigen uitzending", laat Lubach weten.

Duitsland parodieert Lubach's Trump-filmpje
185
Duitsland parodieert Lubach's Trump-filmpje