Ali B en Broederliefde maken dit jaar kans op een Nickelodeon Kids' Choice Awards. De rappers zijn genomineerd in de categorie favoriete Nederlandse ster.

Ook GTST-acteurs Britt Scholte en Buddy Vedder en Hart Beat-hoofdrolspelers Vajèn van den Bosch en Rein van Duivenboden maken kans. Dat heeft Nickelodeon donderdag bekendgemaakt.

In de categorie favoriete Nederlandse en Belgische vlogger nemen MeisjeDjamila, Furtjuh, Nora Gharib, OnneDi, Quinsding en UP2D8 het tegen elkaar op. Bij de favoriete Nederlandse en Belgische tv-serie zijn De Ludwigs, Brugklas, D5R, Ghost Rockers, Nachtwacht en Spangas genomineerd.

Geheime locatie

De Nederlandse winnaars krijgen hun prijs uitgereikt op een nog geheime locatie in een lokale awardshow gepresenteerd door Nickelodeon-gezichten Anouk Maas en Stef Poelmans.

Worstelaar en acteur John Cena is het gezicht van de internationale versie, die plaatsheeft op 12 maart. Kanshebbers zijn onder meer Justin Timberlake, Bruno Mars, Beyoncé en Ariana Grande. Tussen de 25 internationale categorieën is één Nederlandse nominatie te vinden. Martin Garrix maakt kans op de titel beste dj.