Jules Unlimited keert terug op televisie. De VARA blaast het populair-wetenschappelijke programma na twaalf jaar nieuw leven in. Op 13 maart is de eerste uitzending op NPO3. 

Eva Koreman (3FM), Maurice Lede (3 op reis) en debutant Jamie Trenité zijn de drie nieuwe presentatoren.

De presentatoren beoefenen extreme sporten en zijn proefpersoon bij wetenschappelijke experimenten om de kijkers kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen uit de wereld van wetenschap, techniek, sport en avontuur.

Zo maken ze een vrije val met een luchtballon, gaan ze skeeleren met een raketmotor op de rug en testen ze een nieuw marsvoertuig op een nagebouwd marslandschap.

Koreman: "Door Jules Unlimited heb ik dingen gedaan waarvan ik niet wist dat ze konden, dat ik ze zou durven of dat ik dat ooit zou leren. Het is een waanzinnig avontuur, en ik kan niet wachten het publiek overal mee naar toe te nemen."

Jules Unlimited was te zien tussen 1990 en 2005, met onder anderen Annette van Trigt en Jan Douwe Kroeske. "Vroeger keek ik Jules Unlimited in alle rust op de bank, nu ren, vlieg, skate, duik ik zelf door dit magische programma heen", zegt Lede.

Trenité: "Voor mij een geweldige kans dat ik na een lange tijd in de collegebanken nu met Jules Unlimited in een dynamische wereld mag springen. Een programma waarin niets onmogelijk lijkt… vooralsnog. Een mooier tv- debuut kan ik me niet wensen!"