Arjen Lubach is met zijn programma Zondag met Lubach voor het eerst boven de miljoen kijkers uitgekomen. De satirische show kreeg vorige week wereldwijde aandacht door een video waarin hij Nederland aan de Amerikaanse president Trump voorstelt.

Het VPRO-programma kwam daarmee op de achtste plek in de kijkcijferlijst, blijkt uit data van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Momenteel is het zesde seizoen bezig van Zondag met Lubach. In de eerste aflevering maakte hij een filmpje waarin hij, naast Nederland voorstelt aan de president, ook vraagt of Trump na 'America First', Nederland op de tweede plek wil zetten. Minister-president Rutte bedankte vrijdag Lubach tijdens zijn wekelijkse persconferentie voor de video.

Het programma haalde vorige week ook meer dan een miljoen kijkers, maar dat was inclusief mensen die het programma later terugkeken. De kans is dus groot dat het aantal kijkers van de uitzending van zondag nog gaat stijgen.

De best bekeken uitzending hiervoor was de finale van het vijfde seizoen Zondag met Lubach, toen keken 711.000 mensen.

Sport

Sport wist ook veel kijkers te trekken zondag, zo keken naar Studio Sport Eredivisie ruim 2,9 miljoen mensen. Ook Andere Tijden Sport (1,1 miljoen), Studio Sport (1 miljoen kijkers) en het Veldrijden WK heren (766.000 kijkers) werden goed bekeken. Naar de tennisfinale tussen Federer en Nadal keken zondagochtend 611.000 mensen op Eurosport.

Het natuurprogramma Planet Earth 2 op NPO 1 wist 2,2 miljoen kijkers te boeien.

Trump-video bij Zondag met Lubach
Trump-video bij Zondag met Lubach