Lee Towers zegt "buitengewoon vereerd" te zijn met zijn verschijning in de video van het programma Zondag met Lubach, waarin de zanger geïntroduceerd wordt in een welkomstfilmpje dat gericht is aan de Amerikaanse president Donald Trump.

"Ik ga het niet groter maken dan het is, maar het is gigantisch wat er gebeurd is", vertelt de 70-jarige zanger aan Shownieuws. In het item uit Zondag met Lubach wordt Nederland voorgesteld aan Trump.

Towers had aanvankelijk geen idee om wat voor filmpje het ging. "In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers. Dat was voor mij volstrekt onduidelijk. De berichten die ik kreeg begreep ik dus niet, totdat ik het filmpje zelf zag."

"Het is overweldigend, het is wel leuk dat iedereen het leuk vindt."

Trump-video bij Zondag met Lubach
Trump-video bij Zondag met Lubach

Succes

Op Facebook is het welkomstfilmpje al 45 miljoen keer weergegeven en bijna een miljoen keer gedeeld. Het succes van het item overtreft hiermee de cijfers van het item tegen Green Happiness, tot nu toe het best bekeken Zondag met Lubach-filmpje uit de afgelopen vijf seizoenen.

In de introductie, die zondagavond in het VPRO-programma werd uitgezonden, stelt Nederland zichzelf voor aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Dit gebeurt op "een manier die hem vermoedelijk het meeste aan zal spreken", aldus presentator Lubach. Cabaretier Greg Shapiro van Boom Chicago verzorgde de voice-over voor het filmpje.

Ook kranten in onder meer Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië en de VS deelden de ZML-productie. Lubach is zeer verguld met het succes van het filmpje. "Een wereldwijde viral is een geweldig begin van het seizoen voor het hele team. Satirische nieuwsprogramma's zijn naast de zonen van Trump eigenlijk de enigen die echt baat hebben bij zijn aantreden."

Lee Towers vindt Trump-filmpje 'overweldigend'
Lee Towers vindt Trump-filmpje 'overweldigend'