Het item uit Zondag met Lubach waarin Nederland zichzelf voorstelt aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, gaat de hele wereld over. De video wordt via populaire sites als BuzzFeed gedeeld.

Op Youtube is de video inmiddels meer dan een half miljoen keer bekeken. De producent van het programma, Human Factor, meldt dat het filmpje het best bekeken filmpje van het programma ooit is.

Op Facebook is het filmpje al 33 miljoen keer weergegeven en meer dan 770.000 keer gedeeld. Het succes van het item overtreft hiermee de cijfers van het item tegen Green Happiness, tot nu toe het best bekeken Zondag met Lubach-filmpje uit de afgelopen vijf seizoenen.

In de introductie, die zondagavond in het VPRO-programma werd uitgezonden, stelt Nederland zichzelf voor aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Dit gebeurt op "een manier die hem vermoedelijk het meeste aan zal spreken", aldus presentator Lubach. Cabaretier Greg Shapiro van Boom Chicago verzorgde de voice-over voor het filmpje.

Ook kranten in onder meer Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië en de VS deelden de ZML-productie. Lubach is zeer verguld met het succes van het filmpje. "Een wereldwijde viral is een geweldig begin van het seizoen voor het hele team. Satirische nieuwsprogramma's zijn naast de zonen van Trump eigenlijk de enigen die echt baat hebben bij zijn aantreden."

Trump-video bij Zondag met Lubach
Trump-video bij Zondag met Lubach