Winston Gerschtanowitz wil bij zijn nieuwe werkgever SBS6 niet de presentatie van Shownieuws doen. Liever wil hij een programma met zijn vrouw Renate presenteren.

"Er zijn natuurlijk weinig programma's waarin een man en een vrouw samen de presentatie doen. Ik sluit niks uit, het behoort tot de mogelijkheden", aldus Gerschtanowitz in gesprek met AD. "Ik ga Shownieuws in elk geval niet doen."

Het vertrek van Albert Verlinde en de nieuwe opzet van RTL Boulevard hebben volgens Gerschtanowitz niets te maken met zijn vertrek.

"Nee, we zijn een nieuwe weg ingeslagen en die heeft gewerkt", zegt hij. "Ook Albert is nu op zijn plek, dus dat speelde niet meer mee. Ik heb al mijn collega's opgebeld en ze het als eerste verteld, want dat verdienen ze ook. We hebben daar wel als een familie gewerkt."

Gerschtanowitz kondigde zijn overstap maandag aan. De presentator heeft bij SBS een contract voor drie jaar getekend. Op de zender gaat hij grote studioprogramma’s presenteren zoals Wat vindt Nederland? en Mensenkennis.