Winston Gerschtanowitz maakt de overstap van RTL naar SBS6. De presentator was sinds 2008 werkzaam bij RTL Boulevard.

Gerschtanowitz wordt bij SBS collega van zijn echtgenote Renate Verbaan. Bij de commerciële zender gaat hij het programma Wat vindt Nederland? presenteren, een spelshow die draait om de mening van landgenoten over actuele zaken.

Ook wordt de 40-jarige Gerschtanowitz het gezicht van het programma Mensenkennis, een quiz waarin bekende Nederlanders reacties van personen in specifieke situaties moeten inschatten.

"Voor mij is dit een hele logische, volgende stap in mijn carrière. Als klein jongetje wilde ik altijd grote studioprogramma’s presenteren", vertelt de presentator. "Nu deze kans voorbij komt, grijp ik die met beide handen aan. Dankbaar kijk ik terug op de vele prachtige jaren bij RTL Boulevard en nu kijk ik uit naar de aankomende projecten bij SBS6."

Show Update: Winston Gerschtanowitz naar SBS6
52
Show Update: Winston Gerschtanowitz naar SBS6

RTL Boulevard

De presentator zat tegenwoordig nog maar een week per drie weken aan de desk bij RTL Boulevard. Verder stopte hij afgelopen zomer na twaalf jaar als commercieel directeur bij Talpa om zich meer te kunnen richten op zijn eigen mediabedrijf.

Gerschtanowitz begon zijn carrière in 2004 bij Talpa, in april 2013 trad hij toe tot de directie van het mediabedrijf. Hij gaf als verantwoordelijke van het commerciële beleid van het bedrijf leiding aan de afdeling met gesponsorde programma’s zoals Koffietijd en Eigen Huis en Tuin.

De presentator presenteerde naast RTL Boulevard ook programma's zoals Let’s get marriedPostcode Loterij: Beat the crowd en Your face sounds familiar.