Bijna 2 miljoen Nederlanders zien inauguratie Trump

Ruim 1,9 miljoen kijkers zagen vrijdagavond de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Op NPO 1 werd de plechtigheid live uitgezonden. De uitzending staat daarmee op de vijfde plek in de kijkcijferlijst.

De finale van De Slimste Mens trok ruim 1,84 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Klaas Dijkhoff wist als eerste politicus het programma te winnen. Daarmee is de finale-aflevering de best bekeken uitzending uit de negen seizoenen van de populaire kennisquiz. Het vorige record stond op naam van de aflevering van 5 januari 2016, toen bijna 1,82 miljoen mensen op De slimste mens afstemden.

De tweede liveshow van The Voice of Holland trok minder kijkers dan de eerste. Vorige week stemden 2,2 miljoen Nederlanders af op de talentenjacht, vrijdagavond keken twee miljoen mensen. Daarmee is de liveshow de slechts bekeken aflevering van het huidige seizoen.

Desondanks is de talentenjacht nog steeds een van de best bekeken programma’s, alleen het NOS Achtuurjournaal trok vrijdag meer kijkers, ruim 2,8 miljoen.

Flikken Maastricht

The Voice of Holland kreeg ook deze week flinke concurrentie van Flikken Maastricht. De politieserie boeide bijna twee miljoen kijkers en staat daarmee op de derde plek van de kijkcijfer top 25. De Wereld Draait Door trok exact hetzelfde aantal kijkers.

Tip de redactie