Koefnoen gaat stoppen. Na dertien jaar en vijftien succesvolle seizoenen heeft de NPO in samenspraak met de AVROTROS besloten dat het satirische programma Koefnoen niet meer past in hun plannen voor de zaterdagavondprogrammering.

Dat heeft producent Human Factor vrijdag bekendgemaakt. Omdat de NPO zegt "veel vertrouwen te hebben in het talent van Owen Schumacher en Paul Groot" hebben zij de cabaretiers gevraagd om een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond.

Het tweetal vindt het ontzettend jammer dat Koefnoen moet stoppen. "We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt", stellen zij. "We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen." 

Groot en Schumacher stellen “de samenwerking met ons hechte creatieve team ontzettend te gaan missen. Maar wij sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken naar de wereld geworden.”

Blij

De makers zijn blij met het feit dat AVROTROS en NPO ze "de unieke mogelijkheid hebben geboden om al die jaren in volledige creatieve vrijheid een eigen programma te maken." Zij gaan nadenken over de invulling van de beoogde opvolger van Koefnoen.

Het satirische programma trok gemiddeld tegen de miljoen kijkers. Koefnoen werd onder meer onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf.