Eric Corton stopt met de presentatie van het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Corton was bijna twee jaar de vaste presentator op dinsdagavond.

De laatste uitzending van Corton is 3 januari 2017, meldt de NOS vrijdag. Het programma heeft nog geen opvolger voor Corton.

Met het Oog op Morgen was de eerste radioklus voor Corton op NPO Radio 1. "Op die zender beginnen bij een prachtig programma met zo'n lange geschiedenis als het Oog was heel bijzonder", zegt Corton (47).

De presentator is erachter gekomen dat zijn ambities ergens anders liggen, daarom stopt hij bij het nieuwsprogramma. "Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen."

Totdat een vaste invaller is gevonden worden de dinsdagavonden gepresenteerd door een van de vaste invallers, Coen Verbraak, Sheila Sitalsing, Cees Grimbergen of Joost Vullings. Wilfried de Jong schuift vanaf maart 2017 door van de vrijdag naar de dinsdag.