De NOS zendt in 2020 het Europees kampioenschap voetbal uit. Niet alleen op televisie en radio zijn de wedstrijden te volgen, ook op internet en mobiel heeft de omroep alle rechten.

Het EK wordt, anders dan in andere jaren, in 2020 in dertien verschillende landen gehouden. Vier wedstrijden worden in Amsterdam gespeeld.

De andere speelsteden zijn München, Dublin, Brussel, Bakoe, Kopenhagen, Londen, Boedapest, Rome, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao. De finale is op het Londense Wembley.

Afgelopen zomer werd het EK in Frankrijk gespeeld. Net als eerdere EK's was ook dat toernooi te zien bij de NOS, dat tevens de uitzendrechten heeft voor het WK 2018 in Rusland.

Verbinde kracht

NOS-directeur Jan de Jong is blij dat ook de uitzendrechten van het EK 2020 binnen zijn. "De afgelopen zomer heeft de kracht van dit toernooi nog eens bewezen", aldus Jan de Jong. "Zelfs zonder het Nederlands Elftal scoorde het EK in Frankrijk uitstekende kijkcijfers."

"Grote sportevenementen als deze passen bij uitstek bij de NOS, omdat zij relevant en interessant zijn voor iedereen in Nederland. Evenementen als het EK helpen de publieke omroep om een verbindende kracht in de samenleving te zijn."