De Top 2000 maakt dit jaar kans op een Gouden RadioRing. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een radio-evenement meedingt naar deze publieksprijs voor het beste radioprogramma.

Eerder deze week werden Gerard Ekdom en Bert Haandrikman al genomineerd. Daarmee heeft NPO Radio 2 alle drie nominaties op zak.

De elf presentatoren van de Top 2000 werden donderdagavond verrast met het nieuws tijdens een overleg met Jurre Bosman, directeur Radio bij de NPO.

Naar de Top 2000 kijken en luisteren elk jaar ongeveer tien miljoen mensen. De achttiende editie van de Top 2000 op NPO Radio 2 begint op eerste kerstdag om 9.00 uur. De lijst begint met nieuwkomer Politik van Coldplay en eindigt weer met Bohemian Rhapsody van Queen.

Vrouwelijke dj's

Voor het eerst in zijn achttienjarig bestaan wordt de Top 2000 mede gepresenteerd door vrouwelijke dj's. Evelien de Bruijn en Marisa Heutink maken deel uit van het NPO Radio 2-team dat tussen kerst en oudejaarsavond de tweeduizend favoriete nummers van de luisteraars aankondigt. Ook Ruud de Wild is voor het eerst betrokken bij de populaire radio-uitzending.

De Gouden RadioRing wordt uitgereikt tijdens de elfde editie van het RadioGala, dat op donderdag 19 januari plaatsvindt. Dan worden ook de Zilveren Radiosterren en de Marconi Awards uitgereikt. Vorig jaar ging de publieksprijs naar Blessings van Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio.