Het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn heeft al meer dan een half miljoen euro opgehaald met zijn nagellak-actie voor NPO 3FM Serious Request. De teller van de actie 'Lak aan' ging donderdag rond 17.30 uur over de 700.000 euro.

Door het initiatief van de zesjarige Tijn is heel Nederland aan het nagels lakken geslagen.

Het jongetje meldde zich woensdag samen met zijn vader bij het Glazen Huis in Breda. Hij heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten.

Op sociale media is de actie van de jongen al omgedoopt tot Heel Nederland Lakt. Naast tal van particulieren hebben ook bekende Nederlanders als Marco Borsato, dj Hardwell, Dorian van Rijsselberghe, PVV-leider Geert Wilders en Nick Schilder van Nick & Simon het initiatief omarmd.

Op sociale media laten ze hun gelakte nagels zien en dagen ze collega's en volgers uit dit voorbeeld te volgen of geld te geven.

Zieke Tijn lakt nagels voor Serious Request
Zieke Tijn lakt nagels voor Serious Request

Burgemeester

Donderdag kwam Tijn opnieuw naar het Glazen Huis, waar dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende zes dagen lang non-stop radio en televisie maken zonder dat ze daarbij eten. Daar kreeg hij de ambtsketen omgehangen van burgemeester Paul Depla van Breda. Die heeft hem voor een dag benoemd tot baas van de stad.

De tussenstand na de derde dag Glazen Huis was 1,8 miljoen euro. Vorig jaar was dit bedrag op dat moment 3,3 miljoen euro.

Serious Request: 'De spullen in mijn kliniek zijn verroest en vaker gebruikt'
Serious Request: 'De spullen in mijn kliniek zijn verroest en vaker gebruikt'