Na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn zijn de autoriteiten extra alert op de situatie rond het Glazen Huis. Burgemeester Paul Depla van Breda maakte bekend dat er rondom de Grote Markt extra hekken komen.

Op deze manier wil de gemeente voorkomen dat auto's te dicht bij het Glazen Huis kunnen komen.

De hekken staan er in de vroege ochtend als leveranciers de winkels kunnen bevoorraden en er vrachtwagens het centrum in moeten. "We waren voorbereid op dit vreselijke scenario", stelt Depla. "We hadden daarom al met auto’s de toegangswegen naar de Grote Markt afgezet zodat er geen vrachtwagens konden en kunnen komen. De gebeurtenissen van maandagavond zorgen dat we extra alert zijn."

De ondernemers in het gebied zijn op de hoogte gebracht. "We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen. We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit", aldus de burgemeester.

Muziekkeuze aangepast

Twee 3FM dj's maken in het Glazen Huis zes dagen radio en tv zonder dat ze eten. Ze vragen zo aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking en halen geld op.

Het programma van het Glazen Huis is maandagavond aangepast. Na de gebeurtenissen in Berlijn besloten dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende de muziekkeuze te veranderen.

Platen over de liefde

"Het voelt bij ons niet helemaal goed nu om te zeggen: we gaan hier een uur lang springen en beuken", zei Verschuuren. Hij en Van der Lende hadden voor maandagavond een danceuur geregeld. Verschillende dj's, onder wie Fedde Le Grand, Oliver Heldens en dj Jean, kwamen naar Breda om vanuit het Glazen Huis te draaien.

"Het is gek om nu helemaal uit je pan te gaan en te gaan springen en dansen terwijl er negen doden zijn in Berlijn", vond ook Van der Lende. De aanwezige dj’s deelden die mening en besloten de muziekkeuze aan te passen. Op de draaitafels kwamen vooral platen over de liefde.