Volgens acteur Denzel Washington leven we in een tijdperk van "teveel informatie" en is de prioriteit van de media niet het vertellen van de waarheid maar de eerste zijn met het melden van een verhaal. 

"Als je geen krant leest ben je onvoldoende geïnformeerd. Als je de krant wel leest ben je verkeerd geïnformeerd", zei Washington tegen de verzamelde pers tijdens de presentatie van zijn nieuwe film Fences. "Dus de verantwoordelijkheid die jullie hebben is om de waarheid te vertellen", zei de acteur lachend.

Washington had verder kritiek op de overhaaste en onzorgvuldige werkwijze van veel media. "In onze samenleving geldt dat je vooral de eerste moet zijn; maakt niet uit, als je het maar verspreidt ongeacht wie het kwetst. Het maakt ons niet uit wie we vernietigen. Het maakt ons niet uit of het waar is. Zeg het en verkoop het, inclusief onzin", aldus Washington.

De acteur was dit jaar zelf slachtoffer van nepnieuws toen via sociale media werd verspreid dat Washington vlak voor de verkiezingen zijn steun voor Hillary Clinton had verruild voor Donald Trump. Het verhaal bleek verzonnen maar werd desondanks tienduizenden keren gedeeld op Facebook.

Bekijk hier de trailer van Fences
Bekijk hier de trailer van Fences