FunX-dj Eva Cleven wint Philip Bloemendal Prijs voor journalistiek talent

De Philip Bloemendal Prijs, voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, is gewonnen door FunX-presentatrice Eva Cleven. Ze kreeg de onderscheiding (met een cheque van 3.500 euro) donderdag uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, in het Instituut voor Beeld en Geluid.

De jury - die bestond uit presentatoren Frits Spits, Suzanne Bosman, Tim Overdiek, Sofie van den Enk en de winnaar van 2014 Arman Avsaroglu (NOS Radio) - koos begin november unaniem uit 23 aanmeldingen drie genomineerden.

Behalve Cleven waren ook Amber Brantsen (NOS) en Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht) genomineerd. Uit het juryrapport: "Of ze nu vlindert in de Melkweg tijdens de FMA of staat te stralen in het Gouden Kalveren Gala. Het is spontaan, nooit gekunsteld en we zouden eigenlijk willen zeggen: overrompelend."

Het is de achtste keer dat de prijs is uitgereikt. Het geld is bedoeld om te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren. Eerdere winnaars zijn onder anderen Brecht van Hulten, Lucella Carasso, Wouter Zwart, Sofie van den Enk, Ajouad el-Miloudi en Luuk Ikink.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie