Opzet Wie is de Mol? anders dan vorige seizoenen

De opzet van Wie is de Mol? is komend seizoen anders dan voorgaande jaren. Het spel moet hierdoor sneller op gang komen.

Volgens presentator Art Rooijakkers zijn er duidelijke verschillen. "De opzet is anders. Alles vloeit in elkaar over. Het spel is gelaagd en er gebeuren, ook voor de kijker, onverklaarbare zaken", vertelt de presentator in De Telegraaf. Details over de veranderingen geeft hij niet.

Volgens kandidaat Yvonne Coldeweijer wordt het spel door deze verandering sneller spannend. "Het programma kwam vorig jaar pas later in de uitzendingen echt op gang. Wij werden in het diepe gegooid door de andere opzet." 

Strategie

Rooijakkers vindt de deelnemers van Wie is de Mol? 2017 een pittige groep. "Het is een interessante groep, die zich had voorgenomen het individueel scherp te spelen en Wie is de Mol? te gebruiken voor list en bedrog. Het was geen fijne vakantie met z'n allen."

Coldeweijer had geen strategie waar ze zich aan vast hield. "Ik heb vooral veel om mij heen gekeken. Ik dacht: als ik een strategie kies, dan ga ik mij daar aan vastklampen. Ik wilde meebewegen."

Het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? begint 7 januari op NPO 1.

Tip de redactie