De familievoorstelling De Gelaarsde Poes van het RO Theater wordt op 1 januari op televisie uitgezonden. 

Producent Bos Bros heeft van het bekroonde toneelstuk een speciale televisieversie gemaakt, zo maakte de VPRO maandag bekend.

De eigentijdse bewerking van het bekende sprookje vertelt over molenaarszoon Jaap die als hij alles kwijtraakt nog maar op één vriend kan vertrouwen: zijn Gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. De hoofdrollen werden vertolkt door Maarten Heijmans, Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Dick van den Toorn en Wart Kamps.

Het stuk is geschreven door Don Duyns, die eerder met het RO Theater de succesvolle musical Lang & Gelukkig maakte. De familievoorstellingen van het RO Theater oogsten al jaren veel succes en vielen diverse keren in de prijzen. De Gelaarsde Poes werd eerder door het populaire kinderprogramma Zapp Live uitgeroepen tot beste jeugdvoorstelling van het afgelopen theaterseizoen.

De televisieversie is op nieuwsjaarsdag te zien op NPO3. De nieuwe familievoorstelling van het RO, De Nieuwe Snorro, beleeft vlak voor kerst zijn première.