Radiozender 3FM is volgens Coen Swijnenberg en Sander Lantinga weinig vernieuwend. 

"Stilstand is achteruitgang, dat gold voor de hele zender", zegt Swijnenberg, die anderhalf jaar geleden met Lantinga overstapte naar 538, in het AD.

"Laten we het houden zoals het is, het gaat toch goed, was een beetje de gedachte”, schetst Swijnenberg. “Ik wil niet zeggen dat we nu ons gelijk hebben gekregen, maar het bevestigt wel dat wij inderdaad toe waren aan een nieuwe uitdaging. Wij hebben die gevonden en 3FM is zichzelf weer aan het uitvinden. Had alleen even een paar jaar eerder moeten gebeuren."

Volgens de dj hebben de beleidsbepalers bij 3FM ''het wel te lang laten voortkabbelen''. "Je moet actief zijn en niet reactief", vindt Lantinga. "Het lag redelijk in beton gegoten allemaal: in april heb je de 3FM Awards, met kerst het Glazen Huis. Nadenken over iets anders had niet zo veel zin."

Bij 538 vonden Swijnenberg en Lantinga een nieuwe uitdaging. Anderhalf jaar na hun overstap trekken ze weer de meeste luisteraars met hun middagprogramma De Coen & Sander show. "Ik zal niet ontkennen dat het fijn is als je eigen show meer wordt beluisterd ten koste van andere", zegt Swijnenberg. "Maar 3FM gaat ons wel aan het hart. Ik had ze deze afgrond niet gegund."