Maan, Jim Bakkum en Brace spelen de hoofdrollen in het muzikale kerstspektakel Kerst met de Zandtovenaar. 

Maan bezingt het verhaal vanuit de rol van moeder Maria en Jim kruipt in de huid van de slechte koning Herodes. Donderdagavond 15 december maakt de KRO-NCRV opnames van de voorstelling in Lelystad.

Zanger Brace vormt samen met Lo van Gorp en Ferry van Leeuwen de drie wijzen uit het oosten. Dit jaar wordt het kerstverhaal verteld door radio-dj Gijs Staverman.

Jim: "Ik heb enorme bewondering voor de zandtovenaar. Hij weet jong en oud te boeien met zijn prachtige zandtekeningen. Vandaar dat ik vereerd was toen ik werd gevraagd voor de rol van koning Herodes. Een brute koning. Ik ga hem met een paar pittige popnummers weer tot leven proberen te wekken."

Intiem

"Ik wil het kerstverhaal vanuit de rol van Maria op een intieme wijze brengen. Met kleine liedjes, het toegestroomde publiek, jong en oud, iets laten zien van de kerstgedachte". zegt The Voice of Holland-winnares Maan.

Het evenement Kerst met de Zandtovenaar is een jaarlijkse traditie geworden. Sinds 2012 was het evenement in Gouda, Alkmaar, Roermond en Apeldoorn en dit jaar dus in Lelystad. Kerst met de Zandtovenaar wordt vrijdag 23 december om 17.00 uur uitgezonden op NPO Zapp.