Ellie Lust sluit niet uit dat ze over vijf jaar een eigen programma heeft. De politiewoordvoerder heeft door haar deelname aan Wie is de Mol? veel aanbiedingen gehad om meer te doen met televisie.

"Ik sta op een kruispunt in mijn leven. Sinds mijn deelname aan Wie is de Mol? komt er ontzettend veel op me af. Productiemaatschappijen, televisie, radio, bladen. Ik voel mij ongelooflijk omarmd", aldus Lust in gesprek met De Volkskrant.

De 50-jarige politiewoordvoerder dacht altijd haar pensioen te halen bij de politie, maar ziet langzaam ruimte voor andere dingen. "Dus over vijf jaar heb ik wellicht een eigen programma. Maar het zal altijd met mijn vak te maken hebben, want ik ben wel een echte politieagent hoor. Ik ben héél erg blauw."

Door haar deelname aan Wie is de Mol? wordt Lust nog vaker herkend op straat. Regelmatig wordt ze aangesproken over zaken uit het verleden waar mensen vragen over hebben. Daar heeft ze niet altijd antwoord op. "Dan schiet ik meteen in de politierol: verbinden, contact maken. Even aanraken. Het antwoord heb ik niet, maar de vraag is gesteld - dat kan enorm opluchten."

"Ik vind dat niet vervelend, nee. Helemaal niet. Dat zal ik altijd doen, ook als mensen op de foto willen bijvoorbeeld. Want als ik dat níét doe, dan ben ik die bitch van de politie die geen tijd heeft", aldus Lust.