Linda Hakeboom merkt dat ze als vrouw sneller toegang krijgt tot jonge bekende Nederlanders als Lil' Kleine en Timor Steffens. "Ik kan het niet helemaal verklaren, maar ik heb wel het gevoel dat het positief werkt."

"Ik denk dat een mannelijke filmmaker hele andere vragen stelt dan ik. Ik vraag: 'wat gebeurt er nu in je hoofd', die vraag zijn ze niet echt gewend. En daarnaast ben ik geen concurrentie, dus ze hoeven zich bij mij niet stoerder voor te doen dan ze zijn", vertelt ze aan NU.nl.

Voor de vierdelige docu-serie Linda's Mannen volgt de televisiemaakster rapper Lil' Kleine, danser Steffens, voetballer Ricardo Kishna en YouTuber Giel de Winter van StukTV. Ze noemt hen "bekende Nederlanders met een rauw randje."

Of de kijker het rauwe randje in de uitzendingen duidelijk te zien krijgt, laat Hakeboom in het midden. "Je kunt wel veel exclusieve beelden verwachten. Lil' Kleine liet mij volledig mijn gang gaan. Hij gaf mij toegang tot zijn privéleven, dat was echt heel bijzonder."

"Een goed moment was dat hij een keer helemaal uit zijn plaat ging omdat 'ie ergens geweigerd werd. Enkele minuten later vroeg hij mij: ging ik te ver? Dan zie je toch de gevoelige jongen achter de maker van de hit Drank & Drugs. Hij houdt toch rekening met hoe hij zich gedraagt."

Lil Kleine: 'Mijn imago is heel heftig'
Lil Kleine: 'Mijn imago is heel heftig'

Groep

Hakeboom kreeg bij de vier mannen snel het gevoel dat ze bij de groep hoorde. "Soms zie je mij op de achtergrond zitten op hun Instagramfoto's. Als onderdeel van het meubilair, haha. Maar dat laat goed zien wat voor rol ik had: ik was niet te gast, maar onderdeel van de vriendengroep."

Linda's Mannen wordt uitgezonden op NPO3. De zender trekt momenteel niet veel jonge kijkers, maar dat vindt Hakeboom geen probleem. "Je hebt tegenwoordig YouTube en binnenkort ook nog eens NPO Gestart, waardoor je alle programma's op HD kunt terugkijken. Kijkcijfers zijn tegenwoordig niet zo belangrijk meer; je programma wordt tegenwoordig via zoveel verschillende manieren gekeken."

YouTube

"Een programma als #BOOS van Tim Hofman is daarvan een uitstekend voorbeeld", vervolgt de 31-jarige presentatrice. Of ze zelf ooit nog een webserie gaat maken, weet ze niet zeker. Onlangs was ze te zien in het 3LAB-programma Cupida's. Het is niet duidelijk of dat een vervolg krijgt. "Ik vond het erg leuk om te doen, maar het is niet aan mij om er een vervolg aan te geven."

De eerste aflevering van Linda's Mannen wordt dinsdag om 22.10 uur bij NPO3 uitgezonden.