Australische programmamakers hebben een televisieserie gemaakt waarin poppen waargebeurde verhalen over datingapps uitbeelden.

Volgens de makers ontstond het idee toen zij merkten dat niemand de verhalen openlijk durfde te vertellen.

In de serie No Strings Attached wordt onder meer het verhaal verteld van een persoon die via dating-apps drugs verkoopt, maar ook een verhaal over een man die zijn vrouw op een afspraakje stuurt met de vriendin die hij op Tinder heeft ontmoet.

"Hoewel de show gaat over vreemde, grappige en ongemakkelijke ervaringen met dating-apps, wilden we ook de andere kant uitdiepen waarbij je de eenzaamheid en de isolatie ziet die mensen ervaren", vertelt bedenker Emma Watts aan ABC News. "De poppen zijn er om het iets komischer te maken".

Negatief

Toen de producenten van de serie een selectie maakten van de verhalen die zouden worden getoond in de serie kregen ze volgens Watts soms een negatieve kijk op dating-apps.

"Maar dan kregen we opeens weer ontroerende verhalen van mensen die in andere landen woonden of zelfs aan andere kanten van een stad en zeiden dat ze elkaar anders nooit hadden ontmoet."