Verschillende bewijsstukken uit de moordzaak tegen Steven Avery worden opnieuw onderzocht. Dat heeft zijn advocaat woensdag bekendgemaakt.

De moord uit 2005 en de daarop volgende rechtszaak kregen eind vorig jaar veel aandacht dankzij de Netflix-documentaire Making A Murderer.

Advocate Kathleen Zellner deelde het nieuws op Twitter. Ze gaf daarbij ook aan wat de reactie van Avery was op de overeenkomst, die door beide partijen werd getekend. "Het wordt toch nog een gelukkige Thanksgiving", zou hij vanuit zijn cel hebben verklaard.

Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet
176
Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet

Volgens de lokale krant Post-Crescent wordt vooral bewijsmateriaal afkomstig uit de auto van het slachtoffer opnieuw bekeken. Het voertuig werd gevonden aan de rand van het terrein van Avery en zijn familie.

Ook een reservesleutel van de auto die de politie pas na meerdere huiszoekingen aantrof in de woning van Avery wordt nader bekeken en het zogenaamde 'zweet-dna' van de veroordeelde dat in eerste instantie niet, maar later toch werd aangetroffen op de handgreep van de motorkap van de auto wordt opnieuw getest.