De afspraak tussen Donald Trump en The New York Times die op het laatste moment werd afgezegd gaat alsnog door. Dat meldt het team achter de aankomend president van Amerika.

De relatie tussen Trump en de krant is niet goed te noemen. Volgens Trump had de "falende" krant op het laatste moment de voorwaarden van de bijeenkomst veranderd. Hij zei daar niet van gediend te zijn.

"Misschien komt er een nieuwe afspraak, maar ondertussen blijven ze wel op een onnauwkeurige en vervelende toon over mij berichten", twitterde Trump.

Volgens een woordvoerder van de The New York Times wilde het team van Trump zelf de voorwaarden veranderen. Het had een gesprek moeten worden waarvan niks mocht worden opgeschreven. Maar de krant wilde hier slechts voor een klein deel in meegaan.

Een paar uur later melden beide partijen dat de afspraak alsnog doorgaat. "Hij zal eerst een ontmoeting hebben off the record met onze uitgever, gevolgd door een bijeenkomst met journalisten en columnisten", aldus de krant in een verklaring.