Domien Verschuuren en Frank van der Lende bewonen dit jaar het Glazen Huis. Het is de eerste keer dat er twee in plaats van drie dj's de uitdaging van Serious Request aangaan om een week lang niet te eten.

Wel krijgen Van der Lende en Verschuuren gezelschap van een Glazen Huis-poes. In tegenstelling tot de radio-dj's krijgt het huisdiertje wel eten en drinken. Het wordt voor Verschuuren de derde keer dat hij aan de actie meedoet, voor Van der Lende de eerste keer.

Serious Request is van 18 tot en met 24 december. Tijdens die week kunnen mensen een plaat aanvragen in ruil voor een donatie. 

Frank van der Lende en Domien Verschuuren in Glazen Huis Breda
Frank van der Lende en Domien Verschuuren in Glazen Huis Breda

Longontsteking

Het Glazen Huis staat dit jaar voor de tweede keer in Breda, waar 3FM geld inzamelt voor de wereldwijde bestrijding van longontstekingen bij jonge kinderen. ''Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist'', aldus het Rode Kruis.

NU.nl reisde met 3FM en het Rode Kruis mee naar Ivoorkust waar longontsteking een groot probleem is. In onderstaande video spreken we met 3FM-dj Wijnand Speelman en fotografe Sacha de Boer. 

Wijnand Speelman en Sacha de Boer in Ivoorkust voor Serious Request
Wijnand Speelman en Sacha de Boer in Ivoorkust voor Serious Request

Heerlen

Een jaar geleden was het Glazen Huis in het Limburgse Heerlen. De actie heeft toen ruim 8,4 miljoen euro opgebracht. Dat bedrag was aanzienlijk lager dan voorgaande jaren: in 2014 werd er 12 miljoen euro opgehaald.

Met Serious Request vraagt de radiozender sinds 2004 samen met het Rode Kruis aandacht voor een zogenoemde stille ramp. Volgend jaar vindt de actie plaats vanuit Apeldoorn.

3FM maakt later bekend welke gasten de dj's op bezoek krijgen.