Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven mogen een vierde seizoen maken van de BNN-serie Smeris. Dit vertelden de makers van de politieserie maandag tijdens de opnames van het derde seizoen, dat vanaf 22 januari op NPO3 wordt uitgezonden.

"We hadden na het eerste seizoen niet verwacht dat er een tweede seizoen zou komen. Het duurde allemaal best lang dat we hoorden dat we door mochten’’, vertelt Jeroen van Koningsbrugge aan ANP Video. "Nu komt er dus een derde seizoen en daarna zelfs een vierde. Dat is helemaal waanzinnig. We mogen dus lekker doorschrijven.”

Het kost de hoofdrolspelers niet veel moeite opnieuw in de huid van Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem Niessen (Dennis van de Ven) te kruipen. "Zowel Willem als Theo zit redelijk in de buurt van Dennis en Jeroen’’, zegt Van Koningsbrugge.

Autobiografisch

Dennis: "Op het moment dat we weer gaan draaien duurt het eigenlijk minder dan een tel dat je denkt ‘oh ja, zo was dit”. We gebruiken in het schrijven ook wel eens wat autobiografische dingetjes als het kan. Als het een extra laagje humor oplevert bovenop de plotlijn. Je speelt heel dicht bij wat je samen gemaakt hebt. Hoe meer je je er aan de voorkant mee bemoeit, hoe dichter het bij jezelf ligt.”