Afleveringen 'Oh oh daar gaan we weer' aangepast na ophef over drankgebruik

RTL5 doet een "paar kleine aanpassingen" in de komende afleveringen van Oh oh daar gaan we weer. De zender kiest daarvoor na kritiek van de vereniging STIVA, opgericht door de alcoholbranche.

Dinsdag 15 november heeft RTL met STIVA een "constructief gesprek" gehad over de eerste aflevering van het programma waarin een groep Haagse jongeren op vakantie gaat in Spanje. In de eerste aflevering was te zien hoe de groep grote hoeveelheden alcohol nuttigde.

"Overmatig alcoholgebruik wordt door RTL gefaciliteerd en zelfs aangemoedigd. De Nederlandse alcoholbranche roept RTL op om met onmiddellijke ingang te stoppen met het uitzenden van Oh Oh Daar Gaan We Weer", liet STIVA weten na de eerste aflevering van het programma.

Maatschappelijke rol

RTL laat woensdag weten ook bij dergelijke programma's de maatschappelijke rol van de zenders serieus te nemen.

"In het licht van de heftige discussie rondom de eerste uitzending hebben wij daarom voorafgaand aan het gesprek met STIVA de overige afleveringen van de reeks kritisch beoordeeld. Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter van het programma bewaard."

Verantwoordelijkheid

STIVA laat in een reactie weten dat het belangrijk is dat RTL meedenkt en de verantwoordelijkheid neemt. "Coma zuipen is niet normaal en zeker niet 'cool', we moeten er met z'n allen aan werken om deze boodschap bij de jong-volwassenen te laten landen."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie