Brendan Dassey van Making A Murderer komt vrij. De Amerikaanse rechtbank heeft geoordeeld dat de neef van de hoofdrolspeler uit de Netflix-serie niet langer vast hoeft te blijven zitten.

Het Openbaar Ministerie (OM) van Wisconsin ging in september in beroep tegen de vernietiging van het vonnis van Brendan Dassey. Hij werd in augustus vrijgesproken door een federale rechter.

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Steven Avery, een autosloper uit Wisconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie. Avery is de oom van Dassey.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij achttien jaar in de cel had gezeten bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van de gruwelijke moord op de 25-jarige Teresa Halbach. Ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden.

Medeplichtig

Avery's neef, Dassey, werd medeplichtig aan de moord bevonden en veroordeeld tot een levenslange celstraf. Beiden zitten momenteel nog in de gevangenis. De serie zet vraagtekens bij hun schuld.

Een tweede seizoen van de Netflix-serie is momenteel in de maak. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen verschijnen.

Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet
176
Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet