Timur Perlin neemt afscheid bij NPO 3FM

Timur Perlin heeft vrijdag afscheid genomen van zijn zender NPO 3FM. Hij kondigde zijn stoppen in september al aan. Naar eigen zeggen gaat hij 'een beetje lummelen, helemaal niks doen'.

Perlin werkte elf jaar samen met collega-dj Rámon Verkoeijen. Ze maakten dagelijks het programma Superradio

"Ik ga je ontzettend bedanken voor de afgelopen, hoe lang hebben we samengewerkt, elf jaar", zei Verkoeijen vrijdag in Superradio. Het programma gaat zonder Perlin door onder de titel Mark en Rámon, waarbij dj Mark van der Molen Perlin vervangt.

"Je hebt heel weinig mensen in je omgeving bij wie je eigenlijk al aan een knikje genoeg hebt. Jij bent er een van. Dat vind ik enorm bijzonder en ga ik enorm missen. Al na zometeen al, al na 14 uur. Recht vanuit mijn hart", aldus Verkoeijen.

Als cadeau heeft Verkoeijen een blokfluit voor Perlin gekocht en gegereld dat hij een week lang mag gaan garnalenvissen op Texel. "Oja dat moet ik nog zeggen", zei Perlin. "Ik stop gewoon eventjes, voor langer of voor altijd. Ik had gewoon zin om te flierefluiten."

Missen

"Ik heb er zin in en ik zal je missen", zei Perlin. "Ik jou ook", antwoordde Verkoeijen. Daarna was te horen hoe andere NPO 3FM-dj's afscheid namen.

"O Timur, ik mis je nu al. Jij was de enige voor wie ik de radio speciaal aanzette of in de auto bleef zitten. Ik hoop dat je echt nog eens een keer op de radio komt. Thanks man", aldus Giel Beelen. 

Serious Request

In 2008 kreeg de radio-dj zijn eerste eigen programma bij NPO 3FM. Hierin introduceerde hij onder andere Mama Appelsap, een onderdeel waarbij Nederlandse teksten in anderstalige nummers te horen waren.

In 2011 deed Perlin als een van de drie dj's mee aan Serious Request. Samen met Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom liet hij zich toen opsluiten in het Glazen Huis om geld op te halen voor het Rode Kruis.

Lees meer over:
Tip de redactie