Uitgebreide tv-aandacht voor Leonard Cohen

Nederlandse televisieprogramma’s staan uitgebreid stil bij het overlijden van Leonard Cohen. Het management van Cohen maakte dit in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.

In de Wereld Draait Door (NPO 1, 19.00 uur) haalt presentator Matthijs van Nieuwkerk vrijdag samen met pianiste Iris de Hond en componist-tekstschrijver Henk Hofstede herinneringen op aan de muzikant.

In het actualiteitenprogramma EenVandaag (NPO 1, 18.15 uur) reageert cabaretier Herman van Veen op het overlijden van Cohen. Hij droeg vrijdagmiddag in een video al een gedicht op aan zijn idool. "Een wijze man is heengegaan, moet verder met dat droevig weten", sluit hij zijn poëtische eerbetoon af.

Documentaire

NPO 2 past zijn programmering in de late avond aan wegens het overlijden van Cohen. De zender laat Het Uur van de Wolf: 'Leonard Cohen - I'm your man' uit 2009 (22:50) zien. Hierin vertelt de muzikant over zijn leven. Artiesten als U2, Nick Cave en Rufus Wainwright brengen in de documentaire eigen versies van Cohens nummers ten gehore.

Op NPO Radio 2 eren diskjockeys Cohen de hele dag door in ieder programma een lied van hem te draaien.

Cohen werd bekend met nummers als So long Marianne, Suzanne en Bird on a Wire. Zijn lied Hallelujah werd bekend door covers van Jeff Buckley en John Cale.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie