Romy Monteiro gaat aan de slag als presentatrice bij AVROTROS. De omroep laat vrijdag weten dat de zangeres een contract heeft getekend.

Het eerste programma dat Monteiro voor de omroep gaat presenteren is een nieuw seizoen van de familiespelshow Mijn vader is de beste, die eerder in handen was van Monique Smit en Yolanthe Sneijder-Cabau.

De show is vanaf 14 januari wekelijks te zien op NPOZapp, de opnames gaan volgende week van start. Ook zal Monteiro andere AVROTROS-programma’s presenteren voor NPO 1 en NPO 3.

"Ik voel me vereerd dat AVROTROS mij de kans geeft om mij meer te ontwikkelen als presentatrice", aldus Monteiro. "Met als eerste programma Mijn vader is de beste, een te gek familieprogramma en een mooie start voor mij. AVROTROS voelt als een warm bad en ik kan niet wachten tot dit nieuwe avontuur begint."

The Bodyguard

Romy Monteiro, de dochter van Antje Monteiro, vergaarde in 2014 bekendheid met haar deelname in The Voice. Ze brak pas echt door met haar rol in The Bodyguard. Begin dit jaar won ze een Musical Award in de categorie Aanstormend Talent. Ook was ze recent te zien in het RTL-programma Dance Dance Dance en presenteerde ze met Frits Sissing Musical Sing-a-Long.