Cabaretière Sanne Wallis de Vries en presentator Jochem van Gelder doen mee aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?.

Presentator Art Rooijakkers maakte de namen en de locatie van het zeventiende seizoen bekend via een perspresentatie in Hilversum.

Naast Wallis de Vries en Van Gelder doen ook Jeroen Kijk in de Vegte (radio-dj en voice-over), Imanuelle Grives (actrice), Thomas Cammaert (acteur), Sigrid ten Napel (actrice), Roos Schlikker (schrijfster), Vincent Vianen (danser), Yvonne Coldeweijer (presentatrice) en Diederik Jekel (wetenschapsjournalist) mee.

Het nieuwe seizoen speelt zich af in de Verenigde Staten. Via een filmpje werden verschillende locaties geïntroduceerd. "Misschien snappen jullie nu ook, waarom juist vandaag 8 november de presentatie is. Er schijnt iets aan de hand te zijn daar nu", doelt Rooijakkers op de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? begint 7 januari op NPO 1.

Liegen

Wallis de Vries moest tegen haar omgeving liegen over haar deelname. "Maar ik heb het volgehouden om niets te zeggen."

Cammaert heeft een tactiek bedacht voor als mensen hem vragen stellen over het programma. "Op alles ga ik antwoorden: Art (Rooijakkers, red.) is de mol." Wetenschapsjournalist Jekel heeft een andere tactiek: "Ik zeg dat ik bij het verlaten van het vliegtuig op Schiphol over een bananenschil ben gestruikeld en op mijn hoofd ben gevallen, een half jaar in coma heb gelegen en dat ik het in januari weer ga zien."

Maandag publiceerde de redactie van het programma al wazige foto's van de kandidaten. 'Molloten', fans van het programma, speculeerden op internet direct over de deelnemers.

Saboteur

In Wie is de Mol? moeten kandidaten op zoek naar de saboteur in hun midden. De taak van de mol is om ervoor te zorgen dat kandidaten via spellen zo min mogelijk geld verdienen voor de pot.

Het populaire programma scoort al jarenlang hoge kijkcijfers. Naar de finale van het laatste seizoen keken bijna 3 miljoen mensen.