106.000 Nederlandse kijkers voor MTV Europe Music Awards

De uitzending van de MTV Europe Music Awards op MTV heeft zondagavond in Nederland 106.000 kijkers getrokken. Het programma viel daarmee buiten de top 25. De muziekprijzen werden uitgereikt in Ahoy Rotterdam.

Martin Garrix en Justin Bieber waren de grote winnaars. De twintigjarige Nederlandse dj kreeg twee awards in de categorieën 'Beste Elektronische act' en 'Best World Stage'. Bieber ging er met drie prijzen vandoor.

Studio Sport Eredivisie trok zondag 2,6 miljoen kijkers en werd daarmee het best bekeken programma. Ook Miljoenenjacht (2,4 miljoen) en het NOS Achtuurjournaal (2,3 miljoen) wisten boven de twee miljoen kijkers uit te komen.

Naar de RTL4-serie CMC, met onder anderen Ricky Koole, Victoria Koblenko en Hans Kesting, keken deze week 1,3 miljoen mensen.

A.dam-EVA

Het nieuwe seizoen van de serie A.dam-EVA ging van start op NPO 3 met 297.000 kijkers. De laatste aflevering van dit seizoen Zondag met Lubach werd gezien door 711.000 kijkers.

De kijkers van La Famiglia van AVROTROS hebben de dramaserie op de zondagavond niet weten te vinden. De NPO verplaatste de serie na vijf afleveringen van de donderdag naar de zondag. Als reden werd 'een betere opbouw van de donderdagavond' gegeven.

De serie trok zondagavond nog slechts 164.000 kijkers. Dat betekent dat er zeker 300.000 kijkers afhaakten die vorige week donderdag nog wel keken. De serie is pas halverwege; er volgen nog vijf afleveringen.

Lees meer over:
Tip de redactie