Manuëla Kemp blij met terugkeer op televisie

Manuëla Kemp vindt het geweldig dat ze deze week haar terugkeer maakt op televisie. De presentatrice presenteert voor Omroep MAX de Evergreen Top 1000, dat van 7 tot en met 10 november in de middag te zien is op NPO1.

"Ik wilde het graag; Omroep MAX-baas Jan Slagter leek het een goed idee, net als hoofd radio Marjolein Dekkers. Het programma is het paradepaardje op NPO Radio 5. NPO Radio 2 heeft de Top 2000, wij hebben dit", vertelt de 53-jarige Kemp aan de Telegraaf.

Het is de eerste keer dat de lijst op televisie wordt uitgezonden. De presentatrice heeft samen met een team de teksten over de wereldwijd bekende hits geschreven. "Daarnaast heb ik ook nog een popjournalist rondlopen als man, die alles weet."

Zenuwachtig

Momenteel is Kemp, die jarenlang te zien was op televisie met programma's als Eigen Huis & Tuin en Wedden, dat...?, voornamelijk te horen op de radio. "Natuurlijk vind ik het hartstikke leuk om terug te zijn op tv, dat voelt als vanouds. Ik ben wel altijd een beetje zenuwachtig. Dat had ik ook toen ik dagelijks te zien was, ik wil het goed doen."

"Jarenlang heb ik televisie gemaakt en ik heb altijd wel ambities of ideetjes, zoals nu de Evergreen Top 1000. Ook iets met reizen zou mij aanspreken."

Spelletjes

Het is echter niet zo dat Kemp de ene na de andere aanbieding zou accepteren. Ze ziet het niet zitten om in een spelprogramma te zitten. "Ik heb Bobo's in the Bush gepresenteerd. Dat was een stuk comfortabeler dan De Pelgrimscode, waar ik als kandidaat aan mee deed."

"Ik lag er na een ronde uit, ik kan dat helemaal niet aan. Ook in spelletjes, zoals bij Expeditie Robinson, ben ik niet goed. Ik ben niet vals, ik deel alles met iedereen en dat kan daar niet."

Lees meer over:
Tip de redactie