The voice of Holland-kandidaat Dwight Dissels is ondanks zijn succesvolle auditie vrij nuchter gebleven over zijn kansen in het programma. Mede dankzij Jennie Lena, die vorig seizoen tot de favoriet werd gebombardeerd maar niet won, weet de zanger dat de winst zeker nog niet dichtbij is.

"Door dat gegeven ben ik wel nuchter over mijn kansen. Uiteindelijk gaat het om de finale. Ik ben nu pas bij de tweede ronde, dus ik moet nog voorzichtig zijn", vertelt de 35-jarige Dissels in gesprek met NU.nl. De zanger trad twee weken geleden op in The voice of Holland.

Dissels heeft in zijn leven nog nooit zoveel aandacht gekregen als nu met zijn auditie tijdens het programma. Zijn optreden is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube.

"Het is best wel overweldigend. Ik weet dat ik kan zingen en ik weet dat ik het publiek kan raken, maar dat het zó ontvangen wordt, had ik niet verwacht. Daar ben ik zeer dankbaar voor."

Bekend

Hoewel Dissels in een klap een stuk bekender is geworden, kan hij nog steeds over straat. "Maar ik word nog wel af en toe herkend. Dat ze vragen of ik die jongen uit The Voice ben. Dat gebeurt vooral als ik met het openbaar vervoer naar mijn werk ga."

De zanger loopt echter nog niet naast zijn schoenen. "Ik wil natuurlijk zover mogelijk komen. Gelukkig voel ik geen druk door al die aandacht."