De Amerikaanse editie van het modetijdschrift Glamour heeft U2-zanger Bono opgenomen in de jaarlijkse 'Women of the Year'-lijst. Hij is de eerste man die in die lijst terug te vinden is. 

Glamour roemt al sinds 1980 ieder jaar vrouwen die op bijzondere wijze iets hebben betekend in het voorbije jaar. Dit jaar zijn dat onder anderen zangeres Gwen Stefani, atlete Simone Biles en model Ashley Graham.

Bono krijgt de prijs vanwege zijn werk voor gendergelijkheid. De zanger hield onlangs een campagne genaamd Poverty is Sexist, waarmee hij aandacht vroeg voor de armste vrouwen ter wereld.

De zanger zegt tegenover Glamour dankbaar te zij voor de prijs. Hij grijpt de gelegenheid aan om te pleiten voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. "We kunnen nog veel meer doen dan we denken. Leiders zijn verantwoordelijk voor ons allemaal. Maar als ze vrouwen en meisjes niet steunen, stem dan op iemand anders", aldus Bono. "Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het echt gebeurt."

Alle winnaars staan in de december-uitgave van Glamour. Ook worden ze op 14 november verwacht tijdens een feestelijke ceremonie in Los Angeles.