De NTR heeft een aflevering van de televisieserie Icarus geschrapt omdat het mogelijk de privacy had geschonden van de zoon van oud-politicus Rob Oudkerk.

Dat melden enkele bronnen aan NRC. De voormalig PvdA-wethouder oefende druk uit op de omroep, die een aflevering maakte over het leven na de val van de politicus.

Icarus is een televisieserie waarin iedere aflevering een persoon centraal staat die in de Nederlandse maatschappij een belangrijke rol heeft gespeeld maar ook na verloop van tijd zijn of haar carrière in duigen zag vallen. Onder anderen voormalig VVD'er Rita Verdonk en DSB-voorman Dirk Scheringa komen aan bod.

Oudkerk mocht de aflevering vooraf bekijken en concludeerde dat de prominente rol van zijn zoon een schending van diens privacy is.

Alsnog uitzenden

Volgens producent Pieter Kuijpers wordt de aflevering alsnog op een later tijdstip uitgezonden. "Dat heeft de NTR mij verteld." Het is niet duidelijk of de makers de uitzending inhoudelijk hebben aangepast. "Wij hebben het randje opgezocht, dan hoort het er een beetje bij."