Glamour (G+J Media), VARAGids (uitgeverij VARA), Volkskrant Magazine (de Persgroep) en Quest (G+J) zijn genomineerd voor de Mercur voor tijdschrift van het jaar.

Dat laten medewerkers van de genomineerde bladen donderdag weten op sociale media. Zij werden in de middag op de hoogte gebracht van de nominaties.

Volkskrant Magazine heeft daarbij een nominatie gekregen in de categorie Art direction. Ook Glamour en Nouveau (Sanoma Media) zijn in deze categorie genomineerd.

Ook Libelle (eveneens Sanoma) maakt kans op prijzen. Het vrouwentijdschrift is genomineerd in de categorie Mediamerk van het jaar. Quest strijdt mee in deze categorie. Libelle TV, het videokanaal van het merk, maakt kans op de Mercur voor Lancering van het jaar. 

Media-innovatie van het jaar 

VROUW (TMG) heeft een nominatie binnen voor Media-innovatie van het jaar. Dat geldt ook voor VPROKoos, de media-app van VPRO. 

De volledige lijst met genomineerden wordt vrijdagochtend bekendgemaakt. De uitreiking van de elf prijzen vindt plaats op 15 december in het DeLaMar theater.