Chantal Janzen geneert zich tijdens de opnames van haar programma Chantal blijft slapen. "Dit is een inbreuk op iemands leven", zegt de presentatrice tegen NU.nl. 

"Het is natuurlijk een heel gênants iets. Je trekt een hele dag en nacht met iemand op. Het is voor de deelnemers denk ik pittiger dan ze op voorhand denken. Ik denk dat de gasten niet doorhebben dat ik echt 24 uur bij hen ben. De gast gaat alleen zelf kakken of zegt dat-ie een meeting heeft waar ik niet bij mag zijn. Sommige mensen schrikken ook: Shit, blijf je echt slapen?"

Janzen: "Met jonge mensen ontstaan leuke gesprekken. Dat had ik met Nielson en Geraldine Kemper. Je merkt vooral dat je zelf ouder wordt, aan de onervarenheid van iemand. Een gesprek met een ervaren iemand als Martijn Krabbé is soms ook voorspelbaarder."

Lastig onderwerp

Janzen benadrukt dat haar programma niet draait om het voor het blok zetten van iemand. "Als een lastig onderwerp al besproken is in de pers, vind ik het niet lastig om dit te bespreken. Als ik iets in de privésfeer hoor, dan ga ik daar niet zonder te overleggen over beginnen. Ik ben geen Willibrord Frequin."

"Ik denk wel dat collega's zich snel bij me op hun gemak voelen. Het scheelt dat ik weet hoe het is om geïnterviewd te worden en ineens een camera op mijn snufferd te hebben staan."

Chantal blijft slapen is volgens Janzen een succes omdat het een inkijkje in iemands leven geeft. "Normaal zien mensen alleen maar een voorstelling of dj-optreden van iemand. Martijn Krabbé die de trap afkomt en zijn kussen voor de rest van de ochtend in zijn gezicht heeft staan, dat zie je niet als hij The Voice of Holland opneemt."

Chantal blijft slapen is vanaf 27 oktober elke donderdag om 20.30 uur bij RTL 4 te zien.